zondag, juli 08, 2007

The BiHtour 07: dag 8 en 9. Smoke on the water...












Na de gig in Travnik vertrokken we richting gebergte in centraal Bosnie voor onze allerlaatste muzikale wapenfeit op bosnische bodem: een optreden aan de voet van het Boracko Jezero meer. Na eerst een frisse duik in het meer te nemen en na een lekkere verse forel, eigenlijk twee... konden we eindelijk beginnen met onze belgische versie van Woodstock, maar dan in de bergen aan een meer en met 350 scouts en vakantiegangers als publiek. Er was enkel een scoutspeertje als podiumlicht maar dat kon de pret niet derven... jeugdbewegingen staan bekend als zangminnende mensen dus het meezingen bij de nummers ging vlotjes... nadien was er idd de voorspelde zangstonde, in het bosnisch, maar blanche en zijn peird en de wilde boerendochter passeerden ook de revue..
na een korte nacht in een tentje en een tweede frisse duik in het meer, wat welkom was aangezien de temperaturen reeds in de voormiddag boven de dertig graden uitstegen, zijn we weer vertrokken naar Sarajevo.... voor een laatste avond en nacht in de mooiste stad van de Balkan.
het is fijn geweest, vele lieve mensen leren kennen, waaronder de belgische vrijwilligers van balkanactie - martijn, maarten, tine, charlotte, charlien, stefanie, miet, mieke, tessa, johan.... en ook jasenko en daniela, darko etc... morgen maken we ons op voor een lange rit naar belgenland, hopelijk is de regen tegen dinsdagavond verdwenen en kunnen we de brandende zon meebrengen in ons tourcamionetje.
dag bosnie. tot volgend jaar! ciao!

Geen opmerkingen: